Speeldagen van Bridgeclub Leidschenhage

Internetclub

Ranking MACM Mei internetbridge Ranking DIC Lente internetbridge Ranking WOCM Lente internetbridge
Ranking DOC Mei internetbridge    
 
Ranking MACM Winter internetbridge Ranking DIC Winter internetbridge Ranking WOCM Winter internetbridge
Ranking DOC Winter internetbridge    
 

 

Terugblik BCLH-internetclub seizoen 2020-2021

In september werd op de BCLH-internetclub gestart met herfstcompetities die medio december eindigden. Er waren drie speelmomenten:
  • MACM, een parencompetitie met als winnaars Wolf Tostmann en Hans Bouman
  • DIC waar butler werd gespeeld, winnaars Marianne en Jacques Brandt
  • DOC, een parencompetitie met als winnaars Hein Stempels en Evert Izeboud.
Ook werd er een interne viertallencompetitie georganiseerd waar 10 teams aan deelnamen.
Na een halve competitie won het viertal van Robbie Koster, Eva Poppe, Maarten van Os en Marcel Thijssen.
 
Begin 2021 werd vervolgd met de wintercompetities. Er werd een vierde speelmoment toegevoegd, een parencompetitie op de woensdagmiddag. De winnaars:
  • MACM:        Joop Simmelink en Frits den Haring
  • DIC:               Alex Bijloo en Co Zwetsloot
  • WOCM:       Hein Stempels en Hans de Brieder
  • DOC:             Hans Bouman en Anton van Uitert.
 
Het reguliere bridgeseizoen werd afgesloten met de lentecompetities. De DIC en WOCM speelden een volledige serie van 13 toernooien. Winnaars waren Hans Metselaar en Michel Bouten (DIC) en Rian de Waaij en Tim Kuip (WOCM). Op de MACM en DOC werd geëxperimenteerd met het spelen in lijnen om zo het spelen op gelijk niveau beter mogelijk te maken. Er werd daarom geen totaal klassement opgemaakt. In juli en augustus werden op de MACM en DOC zomerdrives gespeeld.
 
Ook het Ruitenboertoernooi werd dit jaar op internet gespeeld, op de MACM en de DOC. Het bestuur had alle spelers ingeschreven. Hierdoor maakten veel spelers voor de eerste keer kennis met dit toernooi dat speciaal is bedoeld voor de recreatieve bridger. Na afloop kreeg iedereen een toelichting op de spellen. Ruim veertig spelers vielen in de prijzen: een keuze uit boekjes die je spel kunnen verbeteren.
 
De Bridgebond en het District hadden alle viertallencompetities voor het seizoen 2020-2021 afgelast. Maar wel vonden er online viertallenwedstrijden plaats. Ons eerste team behaalde een mooi succes, in het door de NBB georganiseerde A-toernooi (met veel deelnemers van meesterklasseniveau) wist het de Round Robin te winnen. Daarna won BCLH 1 ook de halve finale. Maar Paul Hoevenaars, Ed Klein, Hans Metselaar, Marlon Tillo, Robbie de Koster en Maarten van Os moesten helaas tegen HOK het onderspit delven in de finale. Maar de tweede plaats in dit sterke veld van nationale topspelers blijft een prachtige prestatie.
Ook vonden er online bekercompetities plaats. Een team van twee viertallen met Peter Versteegh als captain won het equivalent van de Hoofdklassebeker. De beker met de grote oren die twee jaar eerder “life” was gewonnen blijft hiermee nog een jaar in het Bridgehome te bewonderen.
 
Samenvattend: Een kleine 200 leden speelden dit seizoen op een of meerdere speelmomenten. Daarmee droeg de BCLH-internetclub in belangrijke mate bij aan het onderhouden van de onderlinge contacten in een periode waar “life” spelen op de club niet mogelijk was. In het komende seizoen zal op alle speelmiddagen en -avonden spelen in het Bridgehome weer mogelijk zijn. Daarom is de BCLH-internetclub per 1 september slapend gemaakt.
 
De vrijwilligers die het internetbridge in 2020-2021 mogelijk maakten:
Coördinator en WL:                        Jacques Brandt
WL en uitslagenverwerking:          Malcolm Staallekker
Organisatie viertallen:                    Peter Versteegh             
Wedstrijdleiders:                            Hans Bouman,  Erik van Egmond , Jeroen Ephraim,  Ton Glass , Fons de Jongh, Cees Kruisweg, Madelon Spek , Anton van Uitert, Ineke Westenberg en Jeanne Wubben.

 

Jacques Brandt
E-mail: jgabrandt@kpnplanet.nl
Telefoon: 06 44 35 32 43