Activiteiten op Bridgegebied

Op de clubmiddagen/-avonden

Gedurende het seizoen (september t/m juni) vinden 6 wedstrijdseries plaats in 2 tot 5 groepen van maximaal 20 paren; een butlerserie, topintegraal en parenserie met promotie en degradatie. Uitslagberekening vindt plaats per computer.

De middagen en avonden mogen een maximum bezetting hebben van 80 paren. Daardoor ontstaan wel eens wachtlijsten. De dinsdagavond is slechts toegankelijk voor spelers van 1e klasse (paren, viertallen) niveau en hoger.
Voor contactgegevens per dagdeel ga naar Speeldagen.
 

Contributie

De contributie is voor 1 speelavond €85. Verder zijn er speciale bedragen voor de meerdere speeldagen en voor jeugdleden.
voor een compleet overzich klik hier.
 

Externe viertallen

Elk seizoen kunt u deelnemen aan externe viertallencompetities. In het seizoen 2019 -2020 neemt BCLH met een team deel in de Eerste Divisie en twee teams in de Tweede Divisie. Op districtsniveau zullen er drie teams in de hoofdklasse spelen en vier in de eerste klasse. Overige teams komen uit in de Tweede en Derde Klasse.. Voor meer informatie ga naar Viertallen.

Cursussen

Leidschenhage heeft een contract met de uit eigen jeugd voortgekomen topspelers Danny Molenaar en Tim Verbeek om op een aantal overeen te komen zaterdagen in het bridgehome bridgeclinics te verzorgen met onderwerpen naar keuze op verschillende niveaus, waarbij een derde deel van de kosten door het bestuur voor zijn rekening wordt genomen.
Bij voldoende belangstelling organiseert het district jaarlijks cursussen voor clubleider A respectievelijk clubleider B.
Ook geven verschillende bridge docenten beginners cursussen en themalessen op de club.
Voor meer informatie, zie Cursussen.
 

Toernooien

Jaarlijks vinden voor alle clubleden de gebruikelijke Kerst- en Paasdrives plaats, waarbij aan de wedstrijdvorm door iedere wedstrijdleider een eigen invulling wordt gegeven. Daarnaast zijn er finales van de groeps- en clubkampioenschappen en niet te vergeten het jaarlijks medewerkersfeest voor de vrijwilligers als tegenprestatie.
Voorts is er 1x per jaar een marathon, meestal in oktober en de oliebollen- en appelflappendrive, tussen Kerst en Oud-en Nieuw. Ook wordt eind september de Herfstdrive georganiseerd, Nieuwsjaarsdrive begin januari en ook tegenwoordig op vrijdagavond de bloembollendrive eind maart en de hemelvaartsdrive in mei.
Deelname aan het Ruitenboertoernooi vindt plaats op kosten van de club.
Jaarlijks wordt er bij voldoende belangstelling deelgenomen aan de Bondsbekerwedstrijden (NBB-beker, Hoofdklasse beker en Elffers beker).
Serviceclubs als Lions, Soroptimisten en de Oranjevereniging organiseren jaarlijks een speciale drive in het Bridgehome.
Voor een compleet overzicht en datums ga naar Bridgedrives.
 

Medewerkers

Zo'n grote vereniging kan niet functioneren zonder leden, die al dan niet structureel hun steentje bijdragen aan de organisatie. Zo zijn er talloze barmedewerkers, die regelmatig bardienst verrichten. En er is dus iemand die dat allemaal moet regelen. Daarnaast is er een groepje leden, dat prijzen inkoopt voor de zomerdrives, zondagmiddagdrives en de Kerst- en Paasdrives (en let wel, voor ruim 800 leden!). Voorts wordt u gevraagd om in ieder geval één maal per jaar een bardienst of vervangende dienst te verrichten.
Dat wedstrijdleiders een wekelijks terugkerende klus hebben, is duidelijk. Dan de redactie van het clubblad, niet alleen qua vorm, maar ook waar het inhoud betreft leveren zij een mooie bijdrage. Voorts is er nog de inkoper die er voor moet zorgen dat er aan de bar geen "nee" verkocht wordt. De baten uit de barverkoop houden niet alleen ons bridgehome in stand, maar stellen ons ook in staat bijzondere evenementen te organiseren en toch de contributie laag te houden. Enfin, teveel om allemaal op te noemen.
 
De Algemene Ledenvergadering wordt elk jaar aan het begin van het seizoen belegd door het bestuur. Mocht u lid worden van onze vereniging, kdan an u gevraagd worden om bij te dragen aan de organisatie van de club.